Пројекти

Делта сити

По први пут на Балкану ,на локацији Новог Београда у блоку 67, изграђен је тржни центар укупне бруто површине 89.000 m2. Објекат је изведен са подземним делом, приземљем и два спрата уз посебну гаражу на четири нивоа. Компанија ПОРР је била главни извођач грађевинских радова, а радови започети почетком октобра 2006. завршени су после непуних 13 месеци.
Приликом извођења радова конструкција је била подељена привременим дилатацијама односно челичним профилима такозваним “чељустима” вареним за крајеве арматуре стубова и греда као и не бетонираним појасом конструкције у ширини 1,0 метра.
У завршној фази изградње привремене дилатације су затворене а спојеви веза између полу монтажних и монолитних делова заливени.
Окосницу динамике извођења грађевинских радова чинила је изградња стубова и рамовских конструкција у оба ортогонална правца са монтажом полу монтажних греда преко којих су касније постављане полу монтажне ошупљене преднапрегнете плоче, док у појединим деловима су рађене као монолитне.
Кровна конструкција је на крају градње формирана завршним бетонским радовима и монтажом кровних челичних елемената на лицу места.
Вертикалне комуникације конструкције решене су постављањем полу монтажних степеница и извођењем монолитних на лицу места.
Хоризонталне комуникације на нивоу спратова урађене су као холови, пролази и челични мостови између холова И пролаза, постављени на уграђене носаче са стране рамовских конструкција, а који су накнадно заливени бетоном преко постављених ребрастих валовитих лимова.

Чињенице и бројке
Компанија: GP PORR d.o.o. Belgrad
Клијент: Delta Holding / Делта Холдинг
Град / Држава: Београд , Србија
Тип пројекта: Изградња пословних простора
Статус пројекта: Завршен
Завршетак: 2007
Период изградње: 13 Месеци
Контакт особа: Siegfried Brandner, Peter Weintögl / Зигфрид Бранднер, Петер Веинтогл
Назад на преглед